U wilt een huis huren. Weet u al wat voor soort woning u wilt huren? Een appartement of eengezinswoning? Wat is de maximale huur die u wilt betalen? 


Genoeg lastige vragen dus. Loop daarom eens binnen bij een NVM-makelaar. Hij is altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kan u in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien over de mogelijkheden.

Een NVM-makelaar betekent niet alleen kwaliteit voor u, maar ook voor de verhuurder. Daarom kan een NVM Makelaar een NVM woontoets uitvoeren, zodat de verhuurder weet dat u de juiste huurder bent.

Lees ook welke bemiddelingskosten mogen worden doorberekend aan huurders. Een NVM-makelaar kan u hierover informeren.

Stap 1 - Het Woningaanbod

 • Het aanbod van huurwoningen is groot. De NVM-makelaar kan u helpen met het maken van de juiste keuze. Hij heeft hierin jarenlange ervaring en beschikt over een uitgebreid netwerk van NVM-collega’s. Zo weet u binnen korte tijd of er een woning wordt aangeboden die aan uw wensen voldoet. 

  Uw kans om snel een geschikte woning te huren neemt dus aanzienlijk toe. U kunt natuurlijk ook zelf zoeken en een selectie uit het aanbod van funda maken.

Stap 2 - De bezichtiging

 • U hebt uw (droom)woning gevonden. Het is tijd om de woning te bezichtigen. De NVM-makelaar begeleidt u tijdens de bezichtiging. Hij of zij informeert u dan ook over de kenmerken van de woning zoals de onderhoudsstatus en de servicekosten. 

  Verder neemt uw NVM-makelaar de tijd om uw vragen te beantwoorden. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Voldoet de woning niet aan uw wensen? Dan zoekt uw NVM-makelaar voor u verder.

Stap 3 - De acceptatie

 • U weet het zeker. De woning voldoet aan uw eisen en u wilt er zo snel mogelijk intrekken. Voordat het zover is, moet er nog het nodige worden geregeld. Uw NVM-makelaar is dan onmisbaar. Hij of zij controleert de woning en stelt een inspectierapport op. 

  Dan hebt u meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Bent u akkoord, dan tekent u het overnamedocument. Hiermee verklaart u de woning over te nemen van de huidige huurder.

  Ook de verhuurder moet u accepteren. De verhuurder wil weten of u een goede huurder bent. Wanneer de verhuurder een NVM-makelaar heeft ingeschakeld is de kans groot dat u te maken krijgt met de NVM-woontoets.

Stap 4 - De sleuteloverdracht

 • Het overnamedocument is getekend. U moet nu nog de huurovereenkomst tekenen. In dit document zijn al uw rechten en plichten opgenomen. Na ondertekening ontvangt u de sleutel voor de woning. Gefeliciteerd! U bent nu de nieuwe huurder.

 


huis-kopen-via-nvm-aankoopmakelaar-makelaar-makelaarskantoor-haaglanden

huis-verkopen-via-nvm-makelaar-makelaarskantoor-haaglanden